2017


En tillbakablick:

Hantverksveckan 2017 var den 6:e i ordningen, det var första året som Överkalix kulturförening var huvudarrangör - allt på ideell bas.

Vi hade kurser i knuttimring, Märta-Stinas stickteknik, Nålbinding, Rovaniemiteknik, Vattenbärarvante, Norrbottnisk sticktradition, Strukturmönstrade vantar samt Berättande broderi. Vi gjorde även en tjärdal. Vi samarbetade med Studieförbundet Vuxenskolan med kurserna.

Kulturevenemang under veckan var Konstrunda med Konstgillet i Överkalix, ett utträdande med Mirja Palo i samarbetet med Överkalix församling, Överkalix riksteaterförening och vi i Överkalix kulturförening. Vi hade även en föreläsning/bildspel om norrbottnisk sticktradition med Erika Nordvall Falck.

Det var också första försöket med en Mat- och Hantverksmarknad, och ett bra försök  - nöjda försäljare och nöjda kunder/besökare. Till nästa år utökar vi med fler försäljare och försäljning av mat och fika. Arrangörer av marknaden är Rät & Avig, Ann-Britt Eklund och Jakobgården, Katarina Karlsson. Vi tackar Överkalix marknad/ÖIF, Överkalix kommun för samarbete.

Vi i kulturföreningen tackar alla som gett service under Hantverksveckan - med mat och boende samt ställt upp med lokaler under veckan - Så tack Tjers Gästgiveri, Brännvalls café, Förryttargården, Vippabacken, Överkalix kommun, SV med med flera.

Tack till Besökslandet och Heart of Lapland som hjälpt till med marknadsföringen.

Tack till våra sponsorer Region Norrbotten, Sparbanken Nord och Isolamin.

Vill man se bilder från detta år, kan man enklast titta på Hantverksveckan i Överkalix, Hantverksmarknad i Överkalix och Heart of Laplands facebooksidor. Exempelvis här. Tyvärr har vi inte resurser att få in nya bilder på denna hemsida.

Vi ser gärna fler som arrangerar kurser, kulturevenemang och även fler som deltar i marknaden.

Vi siktar på vecka 32 - år 2018!

Ha en bra hantverk- och kulturvinter!

/Överkalix kulturförening

Katarina Karlsson

Banners

Berättarcafé på överkalixmål


torsdag 9 aug, kl. 18

i Svartbyns byastuga, Saravallsvägen


Fika säljes!


Arrangörer: Svartbyns intresseförening